Næstved By

100 virksomheder fik inspiration til E-handel

Onlinehandlen stiger og stiger. Alt lige fra dagligvarer til specialiserede industrikomponenter handles i dag online. Derfor stillede Erhvervshus Sjælland sammen med 100 virksomheder helt skarpt på E-handel og særligt de internatiolnale muligheder, torsdag den 9. maj.

E-handel er fremtiden. Det var budskabet da 100 virksomheder var med til E-handelsdagen i Sorø. Bag eventet stod Erhvervshus Sjælland og projektet Zealand International.

– Mere og mere handel foregår i dag online. Ikke bare almindelige butikker er erstattet, men også rigtig mange klassiske underleverandører sælger i dag deres komponenter online. Det er en trend, som også kan udnyttes som en genvej til udenlandske kunder, og det er noget af det, vi sætter spot på i dag, udtaler Mikkel Nilars, som er projektleder i Erhvervshus Sjælland.

På dagen var der blandt andet besøg af succesiværksætteren Mike Radoor, som var med til at stifte onlineportalen miinto.com. Hans budskaber var, at det ikke er nemt at lykkes i udlandet, heller ikke online, men man skal se at komme i gang. .

– Miinto var den rejse, der gav mig hår på brystet. Jeg var 22 år og havde en idé, som jeg brændte for. Men det var også en hård rejse. Jeg har lært, at det er bedre at komme i gang med en halvdårlig plan, end at vente på en perfekt. Vi er ofte lidt bange for udlandet, og der er selvfølgelig forskelle i kultur og andre ting, men meget er også det samme. Sørg for at lære henad vejen, og tro på, at det kan lykkes.

På dagen var der også mulighed for at deltage i workshops, hvor man konkret fik arbejdet med, hvordan man kommer videre med sin virksomhed.

– I Erhvervshuset har vi altid fokus på, hvad man som virksomhed kan gøre helt konkret. Derfor sætter vi også altid tid af til workshops, hvor man kan komme et skridt videre. I dag har vi sat særligt fokus på to ting, nemlig international e-handel og online marketing. To områder, der bliver mere og mere afgørende i fremtiden, udtaler Mikkel Nilars.

Dagen bød også på netværk mellem virksomhederne, og generelt var der en rigtig god stemning blandt de fremmmødte virksomheder.

– Vi har haft en fantastisk god dag med masser af mulighed for netværk og masser af inspiration til E-handel. Digitale salgskanaler er en unik mulighed, og derfor sætter vi skarpt på det både nationalt, men også internationalt med et målrettet forløb i samarbejde med DI. Det har vi skudt i gang med E-handelsdagen i dag, og vi glæder os til at give en række sjællandske endnu bedre muligheder for at lykkes med E-handel i udlandet, udtaler Mikkel Nilars.

Zealand International er støttet af den EU’s Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Forløbet med fokus på E-handel starter i løbet af de kommende måneder, og alle interesserede er velkomne til at kontakte Erhvervshuset.

Kommentarer