Næstved By

Aktionen lykkedes: Blomster til alle plejehjemsbeboere på dronningens fødselsdag

Samtlige beboere på Næstved Kommunes plejehjem får en ekstra hilsen i dag torsdag den 16. april.

Det er som bekendt Dronning Margrethes 80 års fødselsdag i dag, der er anledningen. Monarken selv har frabedt sig blomsterhilsner på den runde dag, og opfordret til at blomsterne kan komme andre til gode. Gerne til beboerne på plejehjemmene, som der på grund af corona-krisen har måttet undvære besøg af deres pårørende i en måned, når dronningen har fødselsdag.

Jeg læste dronningens opfordring og tænkte med det samme, at det næsten er ærgerligt, at jeg ikke er pårørende til nogen på et plejehjem, for jeg ville faktisk gerne sørge for, at rigtig mange af vores ensomme ældre får en buket.
Selvfølgelig for at glæde modtagerne af blomsterne, men faktisk føler jeg selv, at det er en mulighed for at ændre lidt på den følelse af magtesløshed, jeg nok ikke er alene om her under corona-krisen, fortæller Anne Mette Bo Jorck fra Design Blomster.

– Jeg tænker også 30 år tilbage, hvor jeg sammen med bla. Flemming Jay og mange andre fra Næstved afholdte en fest for Hendes Majestæt i forbindelse med hendes 50 Års fødselsdag! Festen blev dengang afholdt i TIVOLIS Koncertsal og  det var et KÆMPE arrangement, med kæmpe hvide margueritter og champange.

– I dag, 30 år senere står jeg med en stor opgave som jeg jeg har påtaget mig, nemlig at samle donationer ind så vi kan sende blomster til de ældre der sidder for en låst dør. Vi må ikke komme på besøg men vi kan sende en blomst!

– Vi har i butikken indsamlet 20.953,-  kr. , som uden fortjeneste vil blive omsat til blomster og sendt ud til vores ældre. Dem der har været med til at bygge vores Næstved op. Min mand, Michael Jorck og jeg har lagt mange arbejdstimer i dette, og det har vi gjort med glæde, afslutter Anne Mette Bo Jorck.

 

Kommentarer