Næstved By

App kan hjælpe Næstved i kampen mod ulovlige valgplakater

Frem mod valget skal Næstved Kommune tage sig af ulovligt ophængte valgplakater, der kan skabe farer i trafikken. En app kan hjælpe med at komme de ulovlige plakater til livs.

 

I kampen om de bedste pladser i lygtepælene brydes reglerne ofte for, hvordan valgplakater må hænges op. Næstved, hvor kommunen har ansvaret for at føre tilsyn med valgplakaterne og sørge for, de hænger forsvarligt, er ingen undtagelse, og mange steder ophænges plakater eksempelvis for lavt, hvilket kan skærme for bilisternes udsyn og skabe farlige situationer i trafikken.

 

Nu er der dog mulighed for at bruge apps, der kan lette kommunens arbejde og give borgere mulighed for at tage del i kampen mod de ulovlige valgplakater. Landinspektørfirmaet LE34 har udviklet appen GeoNote Valgplakater, der gør, at man hurtigt kan tage et billede af plakaten, hvorefter kommunen modtager en underretning.

 

– Når et billede er taget og sendt afsted, medfølger alle relevante data, så henvendelsen automatisk ender det rigtige sted ved kommunen. Billeddokumentationen, der gør det nemt at afgøre, hvorvidt plakaterne hænger efter forskrifterne, indeholder også de oplysninger om kandidaterne, der skal bruges, hvis der efterfølgende skal tages affære. Resultatet er stringente arbejdsgange, som mindsker byrden for kommunen, forklarer Heine Torsson, GIS-kundechef i landinspektørfirmaet LE34, der løser opgaver for Næstved Kommune og har udviklet systemet.

 

I alles interesse

Appen er en del af GeoNote-suiten, der også indeholder en række andre værktøjer, som blandt andet sikrer effektivitet ved drift og planlægning af alt fra snerydning og affaldstømning til oprydning i overfyldte cykelstativer. Og med appen Borgertip er det nemt at indberette et hul i vejen eller et væltet træ til kommunen, der modtager de relevante informationer på samme måde, som det sker med valgplakat-appen.

 

– Kommunerne slipper for at bruge en masse ressourcer på besigtigelse af plakaterne, og på grund af den standardiserede billeddokumentation er der ingen tvivlsspørgsmål, om hvorvidt der skal handles på en indberetning. Både kommunen, borgeren og kandidaten på plakaten vinder, afslutter Heine Torsson.

 

Kommentarer