Karrebæksminde

Asfalt? – NEJ TAK

Foto: Sydsjælland og Lolland - Falsters Politi.

Der er en stribe ting, som er sikre hvert år i den danske sommer: Strandture, store is, silende regn… og nu er det altså også blevet tid til, at udenlandske arbejdere tilbyder asfalt- og brolægningsarbejde.

De seneste dage har flere borgere ringet til politiet og fortalt, at de er blevet kontaktet af engelsktalende mænd, der ”lige havde lidt asfalt til overs”, og om de ikke skulle reparere indkørslen. I går skete det i omegnen af Næstved, hvor flere arbejdssjak tilsyneladende kørte rundt.

De såkaldte håndværkere kommer typisk fra enten Irland eller Storbritannien, og de tilbyder asfalt-, flise- eller tagarbejde.

En ting er, at det faktisk er ulovligt at tilbyde håndværksydelser på den måde. Det er i strid med dørsalgsloven – eller lov om forbrugeraftaler, som det egentlig hedder.

En anden ting er, at det udførte arbejde som regel er af så ringe kvalitet, at det i sig selv burde være ulovligt.

Politiets råd er derfor: Hold dig fra at tage imod deres tilbud. Hvis nogen uopfordret banker på din dør og forsøger at sælge dig noget, skal du:
– afvise dem
– hvis muligt notere dig et signalement af personerne og den bil, de er ankommet i
– ringe til politiet på tlf. 1-1-4 og anmelde det

Laver du alligevel en aftale med håndværkerne, og arbejdet ikke lever op til det aftalte, så er der ikke længere tale om en opgave for politiet, selv om de har henvendt sig ulovligt. Der er derimod tale om et såkaldt civilt søgsmål, hvor du selv skal hive dem i retten.

Det kan dog være svært, fordi de ofte efterfølgende ikke er til at opstøve – sig derfor blot nej tak til deres tilbud helt fra begyndelsen.

Kilde: Sydsjælland og Lolland – Falsters Politi.

Kommentarer