Næstved By

Banko og bobler som våben mod børneægteskaber

Millioner af unge kvinder og piger bliver gift før de er fyldt 18, og antallet af barnebrude vil om et årti nå op på en milliard. Zonta i Næstved inviterer til en glad bankoaften.

Her i Næstved arrangerer vi en glad og hyggelig aften med bankospil, et glas bobler og tapas  i den alvorlige kamp for at forhindre børneægteskaber og for at støtte dem, der allerede er blevet gift som barn,” forklarer Aase Schmidt fra Zonta Næstved.
Hun er derudover ”area director” – formand for de danske Zonta-klubber – og i øvrigt tidligere skolechef i Næstved kommune.

Det er baggrunden for et usædvanligt arrangement i Næstveds Gl. Ridehus den 31. Oktober.

Her inviterer Zonta i Næstved til ”Banko og bobler,” som har til formål at samle penge til støtte til en international indsats for at bremse børneægteskaberne og de overgreb på piger og kvinder, som børneægteskaberne med

Præmierne til aftenens banko og bobler doneres af lokale virksomheder og enkeltpersoner, og der bliver plads til 200 deltagere i Gl. Ridehus, hvor dørene åbnes kl. 18.

Billetter koster 225 kr. og kan købes hos optiker Gitte Sass i Ramsherred. Grupper garanteres at sidde sammen.

Zonta er en international forening med omkring 1.200 klubber fordelt over 63 lande og med flere end 29.000 medlemmer.
Zonta blev stiftet i 1919 og 100 års jubilæet bliver fejret med Banko & Bobler-arrangementet. Foreningen i Næstved, der blev stiftet i 1996, har knap 30 medlemmer, hovedsageligt kvinder, der driver eller har drevet selvstændig virksomhed eller varetaget ledende stillinger.

Over hele landet samler Zonta-foreninger støtte til dette formål.

Kommentarer