Næstved By

Bibliotekerne åbner mandag

Foto: Næstved Kommune.

Det er travlt på alle bibliotekerne i Næstved Kommune. Personalet er ved at gøre klar til at modtage alle bogelskere på mandag.

HVAD ER ÅBNINGSTIDERNE?
Bibliotekerne fastholder som udgangspunkt de gamle åbningstider.
Næstved bibliotek har åbent mandag-torsdag 10-17, fredag 10-15, lørdag og søndag lukket.
Lokalbibliotekerne i Glumsø, Fensmark og Fuglebjerg holder åbent som sædvanligt og Korskilde bibliotek har åbent 13-17 på hverdage. Lørdag og søndag lukket.

ER DER FULD ADGANG TIL BIBLIOTEKET?
På lokalbibliotekerne må man kun opholde sig på biblioteket for at aflevere og låne biblioteksmateriale. Her kan der maks være 10 borgere ad gangen. På Næstved bibliotek er der ikke begrænsning på antal borgere.
Man må kun opholde sig i biblioteksrummet i maks 20 minutter, og det er ikke tilladt at tage længerevarigt eller siddende ophold.

HVAD KAN MAN BRUGE BIBLIOTEKET TIL?
Man kan låne og aflevere materialer.
Udlån: Man kan selv komme op og finde bøger på bibliotekerne eller få hjælp af en bibliotekar. Der bliver desuden åbnet op for reservation af materialer – også fjernlån fra andre biblioteker. Reserverede materialer, der allerede nu står klar til afhentning, skal hentes senest mandag 25. maj.
Aflevering: I Næstved foregår aflevering af materialer som normalt – altså både indenfor i åbningstiden og udenfor i indkastet hele døgnet.
På lokalbibliotekerne kan man kun aflevere materialer indenfor i den betjente tid. Der er ingen gebyrer for aflevering af materialer med afleveringsfrist i perioden d. 12. marts til d. 7. juni.

HVAD KAN MAN IKKE?
– Der er foreløbigt ingen arrangementer på biblioteket, men der sker fortsat spændende ting på bibliotekets hjemmeside og Facebook-side.
– Det er ikke muligt at læse aviser eller tidsskrifter på bibliotekerne, da man ikke må opholde sig på biblioteket i længere tid.
– Man kan ikke benytte en PC, når man besøger biblioteket. Men man kan fortsat ringe til borgerservice og få særlig tilladelse til at komme og bruge en PC.
– Borgerservice er desværre fortsat lukket ned, og det er ikke muligt at bestille tid. Har du akut brug for at komme i kontakt med Borgerservice, kan du ringe til 5588 5588.

HVORDAN ER SUNDHEDSSTYRELSENS RETNINGSLINJER IMØDEKOMMET?
– Det er vigtigt at alle borgere på biblioteket sørger for at holde afstand til hinanden og til medarbejderne. Bibliotekarerne vil være til stede i rummet, men vil cirkulere rundt i synlige t-shirts så man kan finde dem.
– Det er muligt at spritte hænder af flere steder i rummet.
– Man kan ikke benytte sig af toiletterne på biblioteket.

Se mere her: https://www.naesbib.dk

Kilde: Næstved Kommune.

Kommentarer