Næstved By

Debat: Har vi verdens bedste offentlige sektor?

“Bedre velfærd kræver flere penge”. Denne påstand møder jeg konstant, fra andre politiske partier. Faktum er dog, at Danmark frem til 2015, haft verdens højeste skattetryk.

 

Skrevet af Emil Blücher, Emil Blücher Folketingskandidat i Sjællands Storkreds, Liberal Alliance

 

Men når Danmark gennem en årrække har haft verdens højeste skattetryk, har vi så også verdens bedste kernevelfærd? Det er jeg ikke overbevist om.

Tilfreds med velfærden?
Prøv selv at mærke efter i maven, og spørg dig selv: Har vi verdens bedste sundhedssystem? Det bedste undervisningsvæsen? Tilfredsstillende normeringer i daginstitutionerne? Og er vi også det land, med den absolut bedste ældrepleje?

Er dit svar på flere af spørgsmålene herover et “nej”, bør du overveje, om flere penge i sig selv er en garanti for bedre velfærd. Spørger du mig, er problemet ikke, at der mangler penge i det offentlige. Nej, problemet består i, at pengene bruges forkert.

Fokuserer på kernevelfærd
Vi politikere skal være bedre til at fokusere på kernevelfærd, frem for at bruge pengene på eksempelvis kultur og konsulenter. Vi skal gå forrest for at afskaffe bøvl og bureaukrati, så tiden i institutionerne, i skolerne og i ældreplejen kan bruges på kerneydelsen, frem for på administration og afrapportering.

Gør vi det, er det ikke penge der mangler. Tværtimod.

 

 

Kommentarer