Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bedste poetry slammer kåres af publikum

Afholdes 10. august 2019 kl. 14:00 - 15:00

Til Næstveds nye litteraturfestival – Næver Ending Stories mødes ord, performance og konkurrence i en højere enhed, når poetry slammeren Peter Dyreborg og skuespilleren Rasmus Rhode dyster i poetry slam lørdag den 10. august kl. 13.00-14.00 på Grønnegade Kasernes Kulturcenter på den udendørs Byterrasse ved Næstved Bibliotek.

Glem alt, hvad du har lært om uforståelige digte i skolen. Poetry slam er humoristisk poesi, skæve historier og tankevækkende grin. Det er en konkurrence, hvor publikum giver point og kårer den bedste slam-performer. Til Næstveds nye litteraturfestival kan du komme med til et show, hvor tidligere DM-vinder og dansk poetry slams guru Peter Dyreborg kæmper mod én af de mest talentfulde poetry slammere fra det københavnske slam-miljø, skuespilleren Rasmus Rhode. Og du bestemmer hvem der vinder!

Dansk performancepoesi på højt niveau

Det bliver et litterært festfyrværkeri og dansk performancepoesi fra allerøverste hylde. Showet er mest for unge, men unge af sind er også velkomne. Og poetry slam kan sagtens sparke benene væk under dig, uanset om du er 15 år eller 65 år eller bare midtimellem.

Forfatter og digter Peter Dyreborg, som har optrådt med poetry slam siden 1999, blev Danmarksmester i 2008. Af aktive poetry slammere i Danmark, er han den, som har optrådt længst. I dag står han bag poetry slam scener i København i Skuespilhuset og i Valby Kulturhus, samt i Sønderborg på Sønderborghus. Han laver også soloshows i spoken word. Herudover er han kendt for digtsamlingen Bestseller (2003). Peter Dyreborg og hans slæng af poetry slammere optræder jævnligt på bl.a. Det Kongelige Teater.

Publikum er dommere

Poetry slam er en form for scenekunst, beslægtet med spoken word. De optrædende, kaldet poetry slammere, konkurrerer om at give den bedste mundtlige fremførelse af egne litterære værker. Det kan ses som en udfordring til den etablerede digtning og poesi, idet det ikke er litteraturanmeldere, som afgør et værks skæbne, men det tilstedeværende publikum. Kunstformen, som opstod i 1980’erne i USA, har siden bredt sig til store dele af verden. Poetry slam kom til Danmark i slutningen af 1990’erne. Og siden 2003 har der været afholdt Danmarksmesterskaber i poetry slam.

Programmet på Grønnegade Kasernes Kulturcenter, på den udendørs  Byterrassen under Næver Ending Stories lørdag den 10. august:

Kl. 12.00-13.00: Anna Arendse Thorsen – Spoken word og digtoplæsning

Kl. 13.00-14.00: Poetry slam ved Peter Dyreborg og Rasmus Rhode

Kl. 14.00-15.00: Open Mic……

Faktaboks: Næver Ending Stories er en helt ny litteraturfestival for unges fortællinger, som Næstved Bibliotek og Borgerservice står bag. Lørdag den 10. august fylder vi Næstved by med gratis forfattertalks, poetry slam, ordinstallationer, digtoplæsning, historien bag danske rap- og hiphoptekster og meget mere. Der vil være tre scener fordelt på Næstved Bibliotek og Borgerservice, Grønnegade Kulturkaserne og Helligåndshuset i Næstved. Det bliver et brag af en ordfest, der indsætter litteraturens fortællinger som det nyeste medlem af genren “street art”. Følg med på www.naesbib.dk eller på bibliotekets Facebook, når vi løbende offentliggør forfattere, digtere, musikere og andre nyskabende ordsnedkere til programmet.

Find flere begivenheder her.

Tid

Dato:
10. august 2019
Tidspunkt:
14:00 - 15:00

Sted

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer