Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bookwalk i Næstveds natur

Afholdes 23. september 2019 kl. 10:00 - 12:30

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

One event on 24. september 2019 at 15:30

Mandag den 23. september kl. 10.00- ca. 12.30 fortsætter vi vores “bookwalk-læseklub” i Næstved. Og som noget helt nyt er der også et eftermiddagshold tirsdag den 24. september kl. 15.30- ca. 17.00. Vi taler om bøger, mens vi går langs med Susåen og ind i Herlufsholm Skoven. En god kombination af litteratur, natur og sundhed.

Vi læser en bog til hver gang. Når vi mødes, får I en kort introduktion til bogen samt stikord til
samtale, når vi efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur ved Susåen og i den skønne Herlufsholm Skov. Vi standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid.

Nu også bookwalk om eftermiddagen i Næstved
Det er bibliotekar Vibeke Sølling, som fører læserne igennem de grønne områder og ind i bøgernes verden på de såkaldte “bookwalks”. – Efter jeg i foråret 2019 tog fat på bogsnak i Næstveds natur, har der været flere forespørgsler om en eftermiddagstur. Og nu bliver der altså også mulighed for at tage en bogsnak to tirsdage fra kl. 15.30 – ca. 17.00, fortæller Vibeke Sølling, som er spændt på det nye tiltag.

Temaet dette efterår er FAMILIEN. De to bøger, som danner udgangspunktet for efterårets sidste ture er: Thorstein Thomsen: Bare vi har hinanden og Helga Flatland: En moderne familie. Biblioteket bestiller bøgerne hjem i god tid til afhentning i Info-skranken på Næstved Bibliotek.

Medicin for sjælen
Læsning som terapi er slet ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som “medicin for sjælen”. Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur. – Det er så dejligt at læse. Og det giver noget helt særligt at gå og tale om bøger ude i naturen, siger Vibeke Sølling, som kører bibliotekets livshistorie-workshops samt stod bag pilotprojektet Hold Hjernen Frisk med ture for seniorer i naturen.

RENT PRAKTISK: Vi gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Du skal kunne gå de ca. 3,5 km fra Rådmandshaven, langs Susåen og over den hvide bro gennem Herlufsholm Skoven til Næstved Bibliotek. Husk gode sko og evt. noget at drikke.

TID OG STED:
Mandage: den 23. september og den 28. oktober. Begge dage fra kl. 10.00-ca. 12.30. Vi mødes på parkeringspladsen ved skoven op til Rådmandshaven i Næstved.

Tirsdage: den 24. september og den 29. oktober. Begge dage fra kl. 15.30-ca. 17.00. Vi mødes på parkeringspladsen ved skoven op til Rådmandshaven i Næstved.

Tilmelding på www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser.

Info: Vibeke Sølling, tlf. 5588 4123, mail: visje@naestved.dk

Billedtekst:

Tid

Dato:
23. september 2019
Tidspunkt:
10:00 - 12:30

Alle arrangementer