Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dansk Rakkerpak & Faster Cool på Børnekulturfestivalen

Afholdes 20. maj 2019 kl. 10:00 - 25. maj 2019 kl. 13:00

Leg med maden. Dans til Silent Disco og mød De Skøre Strømere.

Dansk Rakkerpak & Faster Cool – Næstveds Internationale Egnsteater – er igen i år en del af Børnekulturfestivalen, inden de sætter Næstved på landkortet ude i Europa.

 

Børnene på Næstveds skoler og institutioner får sig en på opleveren, når Børnekulturfestivalen løber af stablen i dagene 20. – 25. maj. Og folkene bag Dansk Rakkerpak & Faster Cool glæder sig enormt til at være en del af festen. De Skøre Strømere har allerede gjort hestene klar til at galopere rundt i ”manegen” til åbningsfesten, hvor det er spændende at se, om strømerne formår at holde ro og orden. Og Faster Cool har længe nydt at ”gå i køkkenet” for at forberede sig på at give de børn, hvis institutioner har tilmeldt dem til arrangementet nogle ganske anderledes og sjove madoplevelser. Så den 24. maj står Faster Cool og hendes herlige hold af skøre og søde tjenere klar med både opfindsomme forslag og hjælpende hænder. Hele oplevelsen akkompagneres af dejlig akustisk musik, som spreder hygge midt i alle mad-opfinderierne. Og mon ikke Faster Cool giver et nummer på sit legendariske smørebrødsorgel?

 

DJ Støj byder hele familien op til lydløs disco-dans

25.maj fra kl.1o-13 under Børnekulturfestivalens Familielørdag på Grønnegades Kaserne Kulturcenter byder Dj-Støj (Niels Peter fra Dansk Rakkerpak) og Dancing Queen alle op til Silent Disco,- altså lydløs  danse-fest. Alle gæster får hovedtelefoner på og tidens hotte hit i ørerne, og så skal der danses. Men ikke nødvendigvis til det samme hit. For der er nemlig tre kanaler at vælge imellem! Dj-Støj er flankeret af selveste dansa-lon-dronningen ”Dancing Queen”. Og hun kan om nogen inspirere enhver til at komme i fabelagtigt danse humør. Så følg opfordringen fra arrangøren af hele festivalen, børnekulturkonsulent Katrine Gjesing, og lev din egen dancing queen ud på dansegulvet i Teatersalen på Kulturcenteret. – Det bliver en super-duper-dan-sabel-formiddag. For her skal man ikke tilmelde sig. Man skal bare møde op med sit allerbedste dansehumør i selskab med sine børn. Se hele programmet for familielørdagen på www.naessi.dk/familielordag

Dansk Rakkerpak her, der og allevegne

Ikke kun i Næstved, men også langt ud over Næstveds og landets grænser kan man være så heldig at støde ind i Dansk Rakkerpak, når de optræder i gader og stræder med deres forrygende forestillinger. Her til sommer lægger de først ud med at turnere med Tour De Næstved i de små byer, som har takket ja til at få rørt lattermusklerne ganske gratis, når Dansk Rakkerpak opfører ”Lus i Skindpelsen”.

 

Lus i Skindpelsen er for øvrigt blevet inviteret til Eskfest-festival i Tyrkiet, som er en festival for børn og unge. Så den 26. maj kører Teaterbilen afsted. Og efter 3.000 km er vi fremme i Eskheir hvor festivalen finder sted. – Vi er meget spændte på, om det tyrkiske publikum tolker vores forestilling på samme måde, som børn og voksne gør her i Danmark, siger Niels Peter Kløft, der sammen med Niels Grønne og Søren Møller Pedersen udgør skuespilteamet i ”Lus i Skindpelsen”.

Teatrets tragikomiske forestilling ”Life is Good” har også vakt interesse i udlandet – nærmere bestemt i Gdansk, hvor Dansk Rakkerpak er blevet inviteret til FETA festival, som er en international gadeteaterfestival, der afvikles i Gdansk midt i juli. Det er faktisk ikke første gang teatret er inviteret, – Og da festivalen har stor europæisk bevågenhed, er vi glade for endnu engang at kunne sætte Næstved på landkortet udenfor byens grænser, siger Niels Grønne – Dansk Rakkerpaks kunstneriske leder.

Inspiration fra Frankrig til Næstved

Camille (Faster Cool) og Kirsten Nottelman Rav, administrator hos Dansk Rakkerpak drager på inspirationstur til Chalon dans la rue International Gadeteaterfestival den sidste weekend i juli. Men hele holdet bag Dansk Rakkerpak har lovet, at de alle er hjemme og klar til at styre og være med i årets Street Cut i Næstved til august. Chalon er for øvrigt Næstveds venskabsby og det er Maria Santana, Næstved Kommune, der har formidlet kontakten til denne festival i Frankrig.

Tid

Start:
20. maj 2019 kl. 10:00
Slut:
25. maj 2019 kl. 13:00

Arrangør

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Telefon:
20245340
E-mail:
jonor@naestved.dk
Mere information (Åbner i nyt vindue)

Sted

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer