Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forædling af mennesket – før og nu

Afholdes 19. november 2019 kl. 19:00 - 21:00

Professor i zoofysiologi Tobias Wang gør dig klog på genetikkens mange muligheder samt de etiske dilemmaer, der følger med. Næstved Bibliotek og Næstved BIO livestreamer foredrag direkte fra Aarhus Universitet tirsdag den 19. november kl. 19.00-21.00.

Arvehygiejne og eugenik fyldte meget i starten af det 20. århundrede. I dag er de fy-ord. Men den moderne genetiks mange muligheder skaber nye etiske dilemmaer.

Fosterdiagnostik stiller os overfor spørgsmålet, om vi skal vælge fostre med sygdomme fra? Og er det i orden at fravælge et barn på grund af dets køn? Bør vi i dag omfavne den moderne genetiks enorme potentiale – er vi i stand til at anvende genredigering klogt?

Tobias Wang er professor i zoofysiologi ved Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet. Han har et indgående kendskab til moderne genetik og de mange spørgsmål, vi skal tage stilling til fremover.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved
Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, BIO Næstved og Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder dig at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming.

Foredraget om genetik kan opleves i BIO Næstved tirsdag den 19. november kl. 19.00-21.00. Bestil din gratis billet via biografens hjemmeside. Du kan læse mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside ofn.au.dk

Tid

Dato:
19. november 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Arrangør

Bio Næstved

Sted

Bio Næstved
Kattebjerg 5
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer