Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Besættelse og befrielse

Afholdes 14. november 2018 kl. 18:30 - 21:00

Neutralitetens sammenbrud, Besættelse og befrielse.
Den dag i dag er der mange, der ikke kan begribe, at vi var så totalt uforberedte den 9. april 1940.

Hvad foregik der nede ved grænsen, var der ikke indberetninger om de tyske fartøjer, flyvemaskiner og troppetransporter? Blev der ikke foretaget noget efterretnings-arbejde, eller blev indberetningerne ikke formidlet videre til København, og kom de ikke de rette militære og politiske beslutningstagere i hænde?

Selv Kastellet blev som bekendt overrumplet af de tyske tropper i de tidlige morgentimer, og såvel de danske officerer som de danske soldater blev sat under tysk bevogtning, og måtte tilmed lide den tort, at se hagekorsflaget gå til vejs på Kastellet.

Foredragsholder Tommy P. Christensen er cand.mag. fra Københavns Universitet (Historie og kunsthistorie), samt Master i Voksenuddannelse fra Roskilde Universitet. Han har undervist på gymnasie- og HF-uddannelsen, Københavns Universitet, Folkeuniversitetet, Daghøjskoler og i folkeoplysningen samt været ansat på arkiver og museer i Danmark og senest i Sverige. Han er forfatter på flere bøger og fhv. redaktør på Personalhistorisk Tidsskrift, Hvem Forsker Hvad og Slægten – Forum for slægtshistorie. Sammen med Lisa Elsbøll er han medejer af Elsbøll& Christensen/ECM.Media, der er medstifter og medlem af Københavns Byvandrerlaug.

Pris 120kr.

Tid

Dato:
14. november 2018
Tidspunkt:
18:30 - 21:00

Arrangør

AOF Næstved
Telefon:
+45 20 40 42 10
Mere information (Åbner i nyt vindue)

Sted

Musikstalden
Grønnegade 10
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer