Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

NU Galleri præsenterer Peter Bach Nicolaisen

Afholdes 12. oktober 2019 kl. 14:00 - 17:00

Det er med stor glæde at NU Galleri kan præsentere Peter Bach Nicolaisen, der afholder en af sine yderst sjældne kunstudstillinger. Denne udstilling går under navnet Cheap Thrills.

 

– For mig, er den tid jeg bruger på at male, herligt befriet for indhold eller mening. Efter akten, føler jeg mig så opløftet og klartseende og fyldt med håb. Det hele virker så enkelt, så tydeligt. Man kunne også kalde det eskapisme. Eller måske er det netop her, virkeligheden er mest virkelig, udtaler Peter Bach Nicolaisen.

Det er øjeblikkets intensitet og letheden ved farver og former, der kendetegner Nicolaisen’s malerier. Måske kan de siges at spille lidt op til fordommen om at abstrakt kunst kan se så “enkelt” ud, at det kunne være lavet af et barn. Kunstneren vender denne fordom om til en positiv bedømmelse af sine billeders tilblivelsesproces og en grundlæggende tro på at kunstprocessen ikke behøver at være fortænkt, pinagtig og svær. Det er slet ikke, fordi Nicolaisens arbejde med maleriet er “let”, men når det lykkes ham at gå med billedet, er der en lethed og umiddelbarhed i farver, strøg, sprays, former, pauser: Man mærker, at processerne giver kunstneren et kick at arbejde med. Peter Bach Nicolaisens malerier er som et flygtigt sus, et øjebliks high.
Denne leg med maleriets sprog giver nogle fantastiske resultater. Peter Bach Nicolaisens malerier er poppede, friske, trendy og sikkert og overlegent udført. Så denne udstilling bliver måske den første, hvor maleriet bare er i pagt med sig selv og ikke udkæmper en drabelig kamp med og mod æstetik, teknik, kunsthistorie og konceptuelt indhold.

Peter Bach Nicolaisens primære interesse er ikke at promovere sig selv og udstille sine værker. Derfor hører det til sjældenhederne at man kan se kunstnerens værker, hvilket vi snart kan glæde os til hos NU i Næstved.
Peter Bach Nicolaisen er måske bedre kendt som musikeren/lydkunstneren STORMHAT.
STORMHAT’s Lo-Fi blanding af organiske og syntetiske teksturer og klange iblandet feltoptagelser har fået internationalt ry og publikum. Så også ud fra dette perspektiv er det et kup at man på NU Galleri kan opleve STORMHAT spille en lille koncert i forbindelse med ferniseringen.

Peter Bach Nicolaisen har en P.h.D. i kunstteori fra Kunstakademiet i København, og har igennem mange år været en indflydelsesrig kunstlærer på en af Danmarks bedste kunsthøjskoler, Krabbesholm ved Skive, hvor han også bor. Her har Peter Bach Nicolaisen været den inspirerende kraft bag mange unge kunststuderende, der har videreført deres karriere på landets akademier og blevet succesfulde kunstnere i dansk og international kontekst.

Tid

Dato:
12. oktober 2019
Tidspunkt:
14:00 - 17:00

Arrangør

NU Galleri

Sted

NU galleri
Maglemølle 83,1.sal
Næstved, Næstved 4700
+ Google Maps

Alle arrangementer