Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hør om ravnenes hvisken – Malene Sølvsten deltager på litteraturfestivalen

Afholdes 10. august 2019 kl. 11:00 - 15:00

I Malene Sølvstens fantasy-trilogi, Ravnenes hvisken, kobles den nordiske mytologi med nutiden. Den dedikerede fantasyforfatter kommer lørdag den 10. august kl. 12.00-13.00 i Helligåndshuset til Næstveds nye litteraturfestival – NÆVER ENDING STORIES.

Selvom Malene Sølvsten lige fra barndommen har skrevet små historier, lå det ikke i kortene, at hun skulle være forfatter. Faktisk var hun langt inde i skriveprocessen, før hendes familie ved et tilfælde opdagede, at hun skrev på en fantasy-trilogi om de nordiske guder – i Nordjylland, hvor hun selv kommer fra. Efter at have læst den, overtalte hendes mor hende til at sende den til et forlag, hvor den straks blev antaget. Malene Sølvsten har prøvet så forskellige ting som en jordemoderuddannelse, billedkunst, lavet splattersminke i undergrundsfilm og et job i Finansministeriet, hvor hun arbejdede med kommunikation. Og i dag er hun forfatter på fuld tid.

En urgammel profeti om Ragnarok

Malene Sølvsten debuterede med første bind af den spændende fantasy-trilogi, Ravnenes hvisken, i 2016. Samme år blev hun nomineret til Læsernes Bogpris. Det er en fængende fortælling om den utilpassede teenager Anne, som efter at have levet et socialt udsat liv oplever at få venner, da hun begynder i gymnasiet. Anne har særlige synske evner, som gør, at hun inddrages i opklaringen af en bestialsk mordgåde i Nordjylland. Og det viser sig, at mordene hænger sammen med en urgammel profeti om Ragnarok. Ravnenes hvisken er bygget op omkring digtet Vølvens spådom, hvor Ragnarok fremgår som en forudsigelse. For hovedpersonen Anne er Ragnarok frygten for, at alt, hun elsker, forsvinder. Og hun er parat til at gøre store ofre, for at det ikke sker.

Seks år og 2000 sider

For Malene Sølvsten, som er blevet sammenlignet med Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, har det været både spændende og vemodigt at afslutte trilogien: – Jeg elsker at skrive Ravnenes hvisken-universet, så det er altid fantastisk at lukke mig selv derind og udforske det. Jeg kommer virkelig til at savne dem allesammen – især Anne, som jeg efter over seks år og 2000 sider endnu ikke er træt af. Hun kan stadig overraske mig, pisse mig af og gøre mig helt blød i hjertet. Og hun tilføjer, at der ikke kommer noget bind 4 af Ravnenes hvisken.

Programmet for Helligåndshuset, Næstved Museum under NÆVER ENDING STORIES, lørdag den 10. august:

Kl. 11.00-12.00: Trine V. Ipsen og Julie Midtgaard

Kl. 12.00-13.00: Malene Sølvsten

Kl. 13.00-14.00 Ingrid Nymo og Gry Stokkedahl Dalgas – Talentskolen

Kl. 14.00-15.00: Laura Ringo og Ina Korneliussen

Faktaboks: NÆVER ENDING STORIES er en helt ny litteraturfestival for unges fortællinger, som Næstved Bibliotek og Borgerservice står bag. Lørdag den 10. august fylder vi Næstved by med gratis forfattertalks, poetry slam, ordinstallationer, skriveworkshop, digtoplæsning, historien bag danske rap- og hiphoptekster og meget mere. Der vil være tre scener fordelt på Næstved Bibliotek og Borgerservice, Grønnegade Kulturkaserne og Helligåndshuset i Næstved. Det bliver et brag af en ordfest, der indsætter litteraturens fortællinger som det nyeste medlem af genren “street art”.

Find flere begivenheder her.

Tid

Dato:
10. august 2019
Tidspunkt:
11:00 - 15:00

Sted

Helligåndshuset
Ringstedgade 4
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps

Alle arrangementer