Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Se filmen “M” med oplæg på Næstved Bibliotek

Afholdes 17. januar 2019 kl. 19:00 - 21:00

Så du serien “Babylon Berlin” på DR2? Se Fritz Langs mesterværk “M” fra 1931 og find ud af, hvad de to ting har med hinanden at gøre.

Torsdag d. 17. januar kl. 19 kan du komme til filmfremvisning af filmen “M”. Inden filmen vises, vil bibliotekets egen “filmnørd”, Viggo Degnbol, fortælle om tysk films guldalder i tiden frem til nazisternes magtovertagelse i 1933, og vise, hvordan skaberne af “Babylon Berlin” har fundet god inspiration i “M” og en række andre af periodens bedste film.

“M” var en var en af de første tonefilm og er en de mest betydningsfulde i tysk filmhistorie. Fritz Lang var især inspirereret af en virkelig sag fra 1929 med seksualmorderen Peter Kürten – også kaldet “Vampyren fra Düsseldorf”.

Filmen spænder over en række genrer, både den socialrealistiske, den dokumentariske, satiren og retsdramaet.

Lydsiden er en historie for sig. Tonefilm var kommet frem kort for inden, og Lang var en mester til at benytte lyd og lydeffekter som virkemiddel. Filmen har ingen musik, men i stedet fløjter morderen hver gang et nyt barn er i fare. Nærmere betegnet fløjter han temaet fra Edvard Griegs “Peer-Gynt-Suite No. 1, I Dovregubbens hal”.

Kom og bliv klædt på til at se et af filmhistoriens store mesterværker.

Tid og sted:

Torsdag d. 17. januar kl. 19-21
Næstved Bibliotek

Pris og tilmelding:
Gratis

Tilmelding via bibliotekets hjemmeside

Tid

Dato:
17. januar 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer