Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tidligere hjemløs fortæller sin historie

Afholdes 15. januar 2019 kl. 17:00 - 19:00

Tirsdag den 15. januar kl. 17.00-19.00 kan du på Næstved Bibliotek høre Susanne Jørgensens personlige beretning om at være hjemløs i Næstved.

51-årige Susanne Jørgensen er fra Næstved og har været ude, hvor hun næsten ikke kunne bunde. I 2013 blev hun hjemløs, da hendes daværende kæreste fik nogle personlige problemer og ikke kunne betale huslejen. Derfor endte hun med at stå uden bolig.

Susanne Jørgensen havde brug for et sted at være og søgte ind på forsorgshjemmet i Næstved. Her fik hun en kontaktperson, Jette, der hjalp hende med at få kontakt til Næstved Kommune. Det blev indgangen til kommunens “Housing First”, eller “husly først”-indsatsen, som det også kaldes. Jette hjalp hende med at finde en lejlighed, som hun stadig bor i.

Susanne Jørgensen, som var hjemløs i lidt over 1½ år, går i dag hjemme. Hun sælger “Hus Forbi” og tidsskriftet “Sand” for De Hjemløses Landsorganisation i Næstved.

 

Kom og hør Susanne Jørgensens personlige beretning om at være hjemløs.

 

“Housing First” (“husly først”-indsatsen) stammer fra USA og skal sikre at hjemløse tidligt får en bolig. Med “husly først”-indsatsen hjælper man fra kommunens side først den hjemløse med at få en bolig, før man forsøger at afhjælpe andre problemer, som for eksempel sociale problemer eller misbrug.

Billetter til 20 kr. kan købes på www.naesbib.dk

Tid

Dato:
15. januar 2019
Tidspunkt:
17:00 - 19:00

Sted

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer