Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tilbage til Holmegaard Mose

Afholdes 25. april 2019 kl. 19:00 - 20:30

I april 2020 åbner Holmegaard Værk på det gamle Holmegaard Glasværk. Dette markerer Næstved Museum bl.a. med nogle spændende foredrag med Holmegaard som omdrejningspunkt.

Holmegaard Mose spiller en vigtig rolle for udforskningen af ældre stenalder i Nordeuropa. Den industrielle udnyttelse af tørven i forbindelse med opblomstringen af Holmegaard Glasværk har givet os nogle af de bedste udgravede bopladser fra Jægerstenalderen, som vi kender. Og da dele af mosen blev drænet og omdannet til landbrugsjord, fra 1940-1970 sørgede flere dygtige amatørarkæologer for, at at vi fik kendskab til flere vigtige bopladser langs brederne af den tidligere sø. Men hvordan ser det ud omkring Holmegaard Mose i dag? Er det stadig muligt at finde velbevarede stenalderbopladser i mosen, eller er den for ødelagt af tørvegravning og dræning? Siden 2014 har Københavns Universitet, Nationalmuseet og Museum Sydøstdanmark undersøgt forskellige lokaliteter i mosen netop for at besvare dette spørgsmål. Og resultatet er heldigvis mere positivt, end man kunne frygte.

Holmegaard Mose vil også være omdrejningspunktet for udstillingen “10.000 års kreativitet”, som kan opleves, når Holmegaard Værk åbner i 2020.

Praktisk info

Foredraget varer ca. én time.

Der serveres kaffe og småkager efter foredraget.

Vær opmærksom på, at foredraget foregår på 1. sal, og der desværre ikke er adgang med elevator eller lift.

Billetter kan købes i museumsbutikken i Helligåndshuset eller via linket her.

Sted:

Næstved Museum, Helligåndshuset, Ringstedgade 4, 4700 Næstved

Tid

Dato:
25. april 2019
Tidspunkt:
19:00 - 20:30

Sted

Næstved Museum – en del af Museum Sydøstdanmark
Skt. Peder Kirkeplads 14
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer