Debat og politik

Dialyse på Næstved Sygehus

Skrevet af: Susanne Lundvald

Det er vigtigt at vi ikke altid kun fokuserer på akut syge borgere, men at vi også gør hverdagen nemmere for vore borgere med kronisk sygdomme.
Derfor er jeg rigtig glad for vedtagelsen af den nye plan for udvikling af dialyseområdet. Som dialysepatient er man nødt til at bruge mange timer og kræfter på 2-4 gange hver uge på at få renset sit blod. Der er derfor ingen tvivl om at dialysepatienter er særligt udfordret og det er desværre ikke alle der har plads, kræfter og mulighed for hjemmedialyse.
Det er en stor belastning og meget tidskrævende hvis man som i dag er nyrepatienter fra Næstved og skal køre til Nykøbing 2-4 gange om ugen. Dette gælder selvfølgelig også nyrepatienter fra Faxe og Stevns som vil få stor glæde af en kommende dialysebehandling i Køge. Dialysebehandling tættere på eget hjem øger livskvaliteten for nyrepatienter. En lille patientgruppe med stort potentiale for et bedre liv som kroniker, ikke mindst de unge patienter, som hvis de kan få hjælp til hjemme dialyse om natten har mulighed for at følge studie og job.
Endnu en løsning som peger ind i den socialdemokratiske plan om decentralisering og prioritering af behandlinger tættere på borgerne. Jeg synes at det er det helt rigtigt at der kommer dialysebehandling på vore 6 sygehuse og at kapaciteten udvides.
Vi vil gerne op på så mange pladser at der også kan blive mulighed for feriedialyse både til danske og udenlandske feriegæster.

Susanne Lundvald
Medlem af Regionsrådet, socialdemokratiet (S)

Dette er et læserbrev indsendt af Susanne Lundvald. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer