Næstved By

Genbrugsbutik på Ældrecenteret Munkebo

På ældrecentret Munkebo er der en lille genbrugs butik, hvor man kan bestille alt fra ugeblade til køb af tøj, sko, tasker og nips.

Af Birgitte Grejsen Møs.

Ordet “genbrug” er mere og mere populært og bliver flittigt brugt af især miljøbevidste unge. Men når man ser så`n ovenfra på den lille genbrugsbutik på ældrecentret Munkebo, er “ordet” også med til adspredelse hos brugerne eller beboerne i deres hverdag.

Marianne Pedersen er èn af de 10 – 12 faste frivillige som giver et nap med i den lille butik, som ligger midt i hjertet af ældrecentret Munkebo. Den ligger med indgang fra cafeteriaet og er let tilgængelig for alle.

– Det er både beboere men også folk udefra som kommer og indlevere tøj eller nips, som de ikke bruger mere, fortæller Marianne Pedersen.
– For rigtig mange er det en adspredelse i hverdagen lige at kigge ind til os – sæt nu for at der var kommet lidt nyt på bøjlerne. Samtidig kan man også bestille de ugeblade, som man måske ikke lige selv har mulighed for at hente. Det kan også være kaffe/the, eller søde sager eller noget helt andet, man har brug for fra et supermarked. Det henter en af vores frivillige, gerne hos Meny i Østergade, og så er det klar til afhentning hos os. 

Artikel forsætter under billede.

Udover at være frivillig i genbrugsbutikken står Marianne også for kreativt værksted hver tirsdag.

Her er faktisk aktiviteter hver dag for beboere og udefra kommende brugere. Det er førtidspensionister og ældre som aktivt tager del af vores tilbud. Og her spiller genbrugsbutikken også ind.
De penge som der bliver solgt for går til vores fester her på stedet, men uden hjælp fra Næstved Kommune kunne vi ikke lave alle de aktiviteter som vi gør nu, så meget sælger vi ikke i butikken. Vi får 70.000 kr. årligt fra kommunen, og det er selvfølgeligt et væsentligt tilskud, som vi ikke kan undvære i aktivitetes gruppen. Så jeg vil sige at salget fra
butikken lige kan dække øl og vand til eks. tyrolerfest, høstfest, grå koncert, og vores julearrangementer.

– Så har man noget derhjemme som man ikke bruger mere, er alle velkommen til at komme indlevere til os.
Salget går jo til et godt formål, nemlig at sprede glæde og smil blandt vores beboere og brugere af Munken´bo Plejecenter, 
afslutter Marianne Pedersen.

Åbent:
Mandag kl. 10.00-12.00.
Onsdag kl. 10.00-12.00.
Torsdag kl. 10.00-12.00.

Kommentarer