Næstved By

Guide: Fejr Valentine med din udkårne i Næstved

“Valentines day” er en dag fyldt med hjerter, søde ord – og den perfekte anledning til at invitere din udkårne på en lækker middag i stearinlysets skær. 

Når valentinsdag nærmer sig, begynder butikkerne at pynte op med hjerter.

Blomsterhandlerne køber ekstra stort ind, og chokoladerne lægges i røde æsker med bånd, som sættes helt frem i vinduerne.

Men, hvad er valentinsdag egentlig, og hvorfor holder vi valentinsdag? Det fortæller vi om i denne artikel.

Men lad os først kigge på, hvor du kan reservere et bord i romantikkens tegn.

Kanalkroen. Karrebæksminde.


Køkkenchefen har til denne dag sammensat en vanvittig lækker menu.

Velkomst:
1 glas bobler
Kanapéer

Forret:
Peberlaks med pastis sauce

Hovedret:
Sous vide oksefilet med pommes Anna og svampe puré

Dessert:
Chokolade fondant med peanut buttet is og mørk chokoladesauce

Alt dette for kun 395,- pr. person

Husk at bestille bord på 55440010

Vi glæder os til at se jer.

Restaurant Mona Lisa, Sct. Jørgens Park. 

Grillet jomfruhummer med hvidløg og persille. Hertil sprød salat, aioli og hjemmebagt brød.
Eller: Røget oksefilet med rødløg, cherrytomat og estragoncreme. Og hjemmebagt brød.

Hovedret: Medaljon of oksefilet på leje af rødbedepure. Hertil glaseret pastinak og aspargesbroccoli. Serveres med hasselbach kartoffel og sauce bearnaise.

Dessert: Creme brule med friske bær.

2 retter 285kr.  3 retter 315 kr.-

Cafè Grønnegade. Grønnegades Kaserne.

Valentines Menu.

Start med et glas bobler.

Forret:
Gratineret jomfruhummer / hvidløgsbrød toppet med brøndkarse.
Hovedret:
Ribeye af kvie. Bagte jordskokker og grillet løg.
Kartoffeltimbale samt sauce bearnaise.

Dessert:
Chokoladefondant – Havtornesorbet og twill.

Pris pr. prs. Kr. 300.-

Book bord HER

Valentines dag på Hotel Vinhuset/Restaurant Vinhuskælderen.

Nyd Valentines Day med en lækker middag og hygge i de historiske rammer i kælderen under hotellet ♥

Forret: kold røget laks med syltet havtorn, kapers, sprødt brød og dild emulsion.
Hovedret: farseret perlehøne med gulerods puré, blancheret gulerod, bagt og syltet græskar, confiteret kartoffel, sprødt, hvidvins sauce.
Dessert: hindbær Panna cotta, hindbær coulis, lakrids is, sprøde nødder, orange chokolade creme, mørk chokolade.

2 retter kr. 275,-
3 retter kr. 325,-

Vi åbner kl. 17.00 og køkkenet lukker kl. 21.00 men i kan forsætte med at nyde jeres aften frem til kl. 23.00 hvor restauranten først lukker. Skulle i blive trætte af at sidde nede i kælderen er der mulighed for at rykke op i de lidt blødere stole i vinhusbaren.

Book dit bord nu på 55720807 eller vinhuset@danske-hoteller.dk

Læs mere om begivenheden her.

Hotel Kirstine, Købmagergade, Næstved. Tlf: 55 77 47 00

Besøg byens gamle dame “Hotel Kirstine” og nyd en romantisk buffet i de gamle smukke lokaler.

Fredag aften har I mulighed for at nyde en ferskrøget laksesnitte og dernæst en lækker buffet bestående af højreb trancheret af vor kok, kæmpe salatbar & 3 slags kartofler, sauce champignon a la creme og sauce bordelaise.
Spis så meget I kan. kr. 225,- pr. pers

Læs mere om højrebsaften på Hotel Kirstine her

Valentines aften på Rådhuskroen i Næstved.

𝙁𝙊𝙍𝙍𝙀𝙏
𝘏𝘫𝘦𝘮𝘮𝘦𝘭𝘢𝘷𝘦𝘥𝘦 𝘳𝘢𝘷𝘪𝘰𝘭𝘪 𝘮𝘦𝘥 𝘫𝘰𝘮𝘧𝘳𝘶𝘩𝘶𝘮𝘮𝘦𝘳 𝘰𝘨 𝘮𝘶𝘴𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦

𝙃𝙊𝙑𝙀𝘿𝙍𝙀𝙏
𝘛𝘰𝘶𝘳𝘯𝘦𝘥𝘰𝘴 𝘢𝘧 𝘬𝘢𝘭𝘷𝘦𝘮ø𝘳𝘣𝘳𝘢𝘥 𝘮𝘦𝘥 𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥𝘦 𝘴𝘬𝘰𝘳𝘻𝘰𝘯𝘦𝘳𝘳ø𝘥𝘥𝘦𝘳 𝘰𝘨 𝘴𝘩𝘪𝘴𝘰𝘶𝘳𝘵𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘳𝘵𝘪𝘭 𝘬𝘢𝘳𝘵𝘰𝘧𝘧𝘦𝘭 𝘬𝘳𝘰𝘬𝘦𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘰𝘨 𝘮𝘰𝘳𝘬𝘦𝘭𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦

𝘿𝙀𝙎𝙎𝙀𝙍𝙏
𝘉𝘭ø𝘥𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘤𝘩𝘰𝘬𝘰𝘭𝘢𝘥𝘦 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘢𝘯𝘵 𝘮𝘦𝘥 𝘱𝘢𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯𝘴𝘧𝘳𝘶𝘨𝘵 𝘪𝘴𝘤𝘳𝘦𝘮𝘦 𝘰𝘨 𝘮𝘢𝘯𝘥𝘦𝘭𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘭𝘦

– ved 2 retter pris pr. couv. kr. 329,00
– ved 3 retter pris pr. couv. kr. 399,00

Vinmenu:

– velkomst: Rose Spumante, Ilauri

– forret: Pinot Blanc, Loberger, Alsace

– hovedret: Langmeil Barossa, Shiraz Cabernet, Australien

– dessert: Emilin Moscatel Superior, Emilio Lustau

Pr. Couv. kr. 249,00

Det anbefales at bestille bord på tlf. 5572 0156

A’la carte menukort er annulleret denne aften

Bordbestilling: 55 72 01 56.

Valentines Day

Valentinsdag, som fejres 14. februar, er kendt som “de elskendes helligdag”. På denne dag udveksler forelskede par kort, blomster, chokolade eller andre former for kærlige gaver.

Valentinsdag er i moderne tid blevet sat i forbindelse med den gamle romerske højtid Lupercalia, men ikke alle forskere er dog enige i dette. Festivalen Lupercalia blev afholdt den 15. februar til ære for en af de romerske guder, Lupercus, og en række ritualer, som skulle sikre frugtbarhed, var et vigtigt element i festen.

Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig usikkert. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.

Afholdelse af valentinsdag i Danmark er en forholdsvis ny tradition. I Finland, hvor dagen har været fejret siden 1989, er det den næstvigtigste sæson for afsendelse af postkort med 5-5½ mio. valentinskort. USA må siges at være foregangsland for helligdagen. Der sendes hvert år 192 millioner valentinskort.

I Brasilien bliver dagen fejret den 12. juni – kaldes Dia dos Namorados. Kilde: Wikipedia.

 

Valentinsdag er kommet til Danmark af flere omgange.

Første gang, at valentinsdag kom til Danmark, var i løbet af 1950’erne, men på det tidspunkt tog danskerne ikke rigtigt traditionen til sig, og skikken forsvandt igen.

Til gengæld forstod danskerne meningen med valentinsdag, da den i løbet af 1990’erne igen fik fodfæste i landet. I dag er valentinsdag en populær dag, der har sat sig fast i manges bevidsthed og i tiden op til den dato, valentinsdag falder på, vrimler det med hjerter i butiksvinduerne.

Denne artikel er sponseret. 

Kommentarer