Livsstil og forbrug

Guide til valg af størrelse på varmepumpe

Hvis du har fået nok af dyre varmeregninger, er der rigtig god logik i at skifte til en varmepumpe. Hvis du har et ældre varmesystem som eksempelvis et oliefyr, er det rigtig dyrt at holde en bolig varm året rundt, men du kan skære en rigtig stor bid af dine årlige varmeregninger ved at skifte til en varmepumpe.

Det kan imidlertid være svært at finde ud af, hvilken varmepumpe og hvilken størrelse, der passer til din bolig. Varmepumpen skal nemlig passe helt præcist til din bolig og dit varmeforbrug, så du kan være sikker på at have varme nok til hele året.

Hvis kommer til at købe en varmepumpe, som er for lille, kan du risikere at komme til at fryse om vinteren, mens en varmepumpe, der er for stor, vil give dig unødvendigt høje varmeregninger. Kun med den helt rette størrelse kan du opnå den maksimale besparelse på din varmeregning.

Hvid du er i tvivl, kan du kigge på en guide til at finde den rigtige varmepumpestørrelse, så du er sikker på, at du tager den rette beslutning.

Sådan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe fungerer ved at udnytte varmen omkring dit hus til at lave varmt vand. Det er grundprincippet bag en varmepumpe, og det er grunden til, at en varmepumpe er så billig i drift.

En varmepumpe skal nemlig kun bruge el og luft for at holde din bolig varm, og fordi varmepumpen er så energieffektiv, skal den kun bruge en lille mængde el for at skabe meget varmeenergi til din bolig.

En typisk varmepumpe til danske boliger består af en udedel, der suger luft ind, samt af en indedel der sørger for at varme vand op og sende det rundt i husets radiatorer gulve og så videre. På den måde vil du have billig og driftssikker varme året rundt.

Kommentarer