Debat og politik

Hadbeskeder

John Wennerwald

Skrevet af: John Wennerwald

Hadefulde beskeder og nedladende ord behøver ikke være noget ”som bare er der”. Vi undgår dem, blokerer eller unfriender venner på de sociale medieplatforme. Vi gider det ikke.

Facebooks politiske chef oplyser, at de hver time fjerner 10.000 stykker indhold fra Facebook i kategorien ”hate speech”. Alligevel er der meget, som kommer igennem og forpester debatten og menneskerne bag.

I en ny Megafonmåling, som TV 2 har fået lavet, svarer 68 procent af danskerne, at de afholder sig fra at deltage i debatter og samtaler på sociale medier, fordi de synes, tonen er for hård. Det er et problem.

Det er ikke kun voksne, det kan gå ud over – det går også ud over børn. Ifølge Børns Vilkår, der driver BørneTelefonen, er digital chikane og mobning et stadig større problem.

Forældre, skoler og institutioner har ansvar for vores tilgang til medmennesker på medieplatformene.
Der er ingen tvivl om, at medieplatformene også har et ansvar for, hvad der bliver ytret på deres kanaler. Her bør lovgivningen justeres, så det juridiske ansvar er tydeligt.

Uanset hvor ansvaret bliver placeret, må vi erkende, at det hele starter hos det enkelte menneske.

Vi bærer alle et ansvar for at rydde op, så vi slipper for de hadefulde, verbale overgreb på de forskellige digitale platforme.

Dette er et læserbrev indsendt af John Wennerwald. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer