Kultur og events

Hvem havner i Luksusfælden?

Kan økonomisk forskning forudsige, hvem der ender i Luksusfælden?

Bliv klogere på årsagerne til, at nogle mennesker havner i håbløs gæld og bliver fanget i den såkaldte luksusfælde. Hør bibliotekets online-foredrag mandag den 26. april kl. 19.00-20.00.

I fjernsynet kan vi i programmet “Luksusfælden” følge danskere, der er fanget i onde spiraler af kviklån og forbrug, der langt fra stemmer overens med indtægten. Programmets værter optrevler de massive økonomiske problemer, men mange seere sidder måske alligevel tilbage med nogle spørgsmål. Hvordan kunne det komme så vidt? Er mennesker i luksusfælden særligt uheldigt ramt af arbejdsløshed eller sygdom?

Økonomisk adfærd
Måske er det faktisk muligt at forudsige, hvem der ender i økonomiske problemer. Kan bestemte personlighedstræk øge sandsynligheden for at få økonomiske vanskeligheder? Arver man finansiel adfærd fra sine forældre?

Aftenens foredragsholder er Søren Leth-Petersen, professor ved Økonomisk Institut ved Københavns Universitet. Han forsker i opsparingsadfærd og privatøkonomi. Foredraget viser, hvordan økonomer bruger eksperimenter og kæmpestore datamængder til at forudsige økonomisk adfærd.

Forskningens Døgn
Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder foredraget, som er en del af Forskningens Døgn – en årlig videnskabsfestival, hvor forskere fra næsten alle videnskabens grene præsenterer deres forskning til det brede publikum.

I 2020 blev Forskningens Døgn aflyst på grund af nedlukningen af Danmark. I år er Forskningens Døgn tilbage, dog udelukkende online.

Foredraget finder sted mandag den 26. april kl. 19.00-20.00. Det er gratis at deltage, men du bedes melde dig til via www.naesbib.dk. Du skal have adgang til Zoom for at høre foredraget. Brug dette link: https://ucph-ku.zoom.us/j/64017910949

Læs mere om Forskningens Døgn på https://forsk.dk/om-forskningens-dogn

Kommentarer