Holmegård

Jim Lyngvild går SOLO på Holmegaard Værk

13. maj slår Holmegaard Værk dørene op for ‘Jim Lyngvild – SOLO’ med Danmarks pt. mest kontroversielle designer og kreative personlighed i centrum. Udstillingen bliver den største og første af sin art, som samler hele paletten af Jim Lyngvilds sprudlende og farverige kunsthåndværk.

I kan bl.a. se frem til en over tre meter høj buste af Dronning Margrethe, store unikasmykker, overdådige kjoler, skulpturer og en helt ny serie af drikkeglas udviklet i samarbejde med glaspusterne på Holmegaard Værk. Disse kan naturligvis købes i vores museumsbutik, når udstillingen åbner.

Artikel forsætter under billede

Den kommende udstilling samler både nye og gamle værker, herunder en serie af religiøse billeder fremstillet specielt til Holmegaard Værk – fra ånder og overtro til folketro, asatro og kristendom.

Og det er i den grad et besøg værd, lyder det fra Jim Lyngvild selv.

– ”Det her er den første udstilling, der beskæftiger sig med alt, hvad der er inde i mit hoved. Hvis man har set noget af det, jeg har lavet før, så har man overhovedet ikke set det her. Det er helt nyt. Jeg viser hele pærevællingen på én gang,” siger han.

Artikel forsætter under billede

Jim Lyngvild er både hånden, hovedet og hjertet i alle de udstillede værker. Alt fra kjoler og smykker til de store fotografier, som er kernen i udstillingen, er designet og skabt af Lyngvild selv, mens glas og skulpturer er blevet til med hjælp fra museets kunsthåndværkere.

– ”Udstillingen er et nyt kapitel i Holmegaards traditionsrige historie, som er fyldt med kunsthåndværk. Det gamle glasværk har i 200 år været et centrum for kreativitet, og Holmegaard Mose har helt tilbage til stenalderen været et arnested for håndværk og skabertrang. Derfor synes vi, det var oplagt at give Jim Lyngvild en platform her på Holmegaard Værk – som det moderne renæssancemenneske, han er,” siger museumschef Thorbjørn Kolbo.

Jim Lyngvild – SOLO åbner 13. maj og kan ses resten af året på Holmegaard Værk.

Kommentarer