Næstved By

Kursus hos VeteranCafé var en succes

Fuldt booket på lokalt kursus for pårørende til veteraner med PTSD. Tirsdag d. 30. april var det første gang der var møde i VeteranCafé Næstveds nye tilbud om metakognitiv terapi til pårørende til veteraner med PTSD. Og kurset var så populært at alle holdets ti pladser var fyldt op.

Skrevet af Malene Bigum

Det var en glad formand for VeteranCafé Næstved Malene Bigum, der tirsdag aften selv deltog i cafèens ny tilbud til pårørende. “Vi er meget glade for at kunne starte, det her tilbud op, og for at der er så mange, der har lyst til at deltage. Det viser jo, at der er et behov, og vi har faktisk fået henvendelser fra det meste af Sjælland om kurset, lige fra Kalundborg til Nykøbing Falster”. Desværre har vi måtte afvise flere.

Til aften var ti kvinder mødt op med det til fælles, at de alle sammen var koner, kærester eller mødre til en veteran med PTSD.

Det er gratis for de pårørende at deltage i kurset, så det har været mulig for alle at deltage. Pengene til at betale for underviseren kommer i stedet fra VeteranCaféens fundraising, som blandt andet har resulteret i et tilskud på 72.000 kr. fra Veterancentret.

Kurset et 6 måneders forløb, der starter op med 6 uger med ugentlig gruppeterapi. Derefter mødes gruppen samlet hver 6 uge frem til jul.

 

Kommentarer