Holmegård

Lokal tømrermester: Pas på dit hjem i sommerferien

Selvom sommeren i år formentlig ikke byder på eksotiske udlandsrejser, er der stadig god grund til at passe godt på sit hjem, når danskerne drager i sommerhus eller på hotel. Det er derfor med at beskytte husets svageste punkter bedst muligt ved blandt andet at vælge en sikker hoved- og terrassedør, lyder det fra lokal dørekspert. 

De fleste danskere er vilde med at rejse udenlands om sommeren, men i år ser mange danskeres sommerferie formentlig anderledes ud end normalt. 

I stedet for at rejse til sydens sol vælger mange i år at tilbringe sommeren under de danske himmelstrøg i eksempelvis sommerhus eller på hotelophold. Der er derfor god grund til at passe godt på sit hjem, for langt de fleste indbrud sker nemlig, når boligejerne ikke er hjemme. 

Beskythusets mest udsatte punkter

Ifølge indsatsen Bo Trygt!, som arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem, sker 38 procent af indbrud via husets døre, som kan være nemme for indbrudstyven at bryde op, hvis dørene enten er af ældre dato eller i dårlig stand. Indbrud gennem døren gør det desuden let for tyven at stikke af med sine tyvekoster efterfølgende.

Tømrermester Lasse Hochheim i Fensmark er uddannet SWEDOOR Dørmand og er således vant til at rådgive forbrugerne om sikre dørløsninger i hjemmet:

– Det skal være svært for indbrudstyven at bryde døren op, og derfor er det altafgørende med en sikker hoveddør. Flere og flere vælger en sikkerhedsklassificeret hoveddør, som gør det markant sværere for indbrudstyven at komme ind i hjemmet, siger Lasse Hochheim.

Særligt husets terrassedør er i farezonen for indbrud, da den befinder sig på husets bagside, hvor tyven kan arbejde uforstyrret. Det er derfor en god idé at vælge dør til terrassen med omhu:

Faktisk er der i dag mange, der vælger en traditionel hoveddør som terrassedør, da den er væsentligt mere indbrudssikker, forklarer Lasse Hochheim.

Brug dine naboer

Udover at vælge en indbrudssikker hoveddør er der flere ting, du kan gøre for at nedsætte risikoen for at få ubudne gæster, mens den danske sommer nydes. Du kan blandt andet overveje at få dine naboer til at holde øje med dit hjem, mens du er væk, og eksempelvis parkere bilen foran dit hus, således det er sværere for tyven at gennemskue, om der er er nogen hjemme eller ej. 

Derudover er det altid en god idé at installere tyverialarmer, som kan have en forebyggende effekt mod indbrud og i bedste fald skræmme tyven helt væk fra dit hus. 

Følg Tømrermester Hochheim HER

Faktaboks
Bag Bo Trygt-indsatsen står TrygFonden og foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.
Læs mere på
www.botrygt.dk.

Kommentarer