Næstved By

Radiokoncert med Chris Minh Doky

I de sidste to måneder hvor Danmark har været lukket ned, har et nyt samarbejde i Næstved Provsti set dagens lys mellem kirkerne og Næstved Lokalradio. Søndag formiddag har det således været muligt at høre gudstjeneste fra én af provstiets kirker via den lokale radio.

I Skt. Jørgens Kirke har man været meget begejstret for samarbejdet, og har i den sidste tid arbejdet på forskellige andre projekter til radioen, hvoraf  det første der kommer er en radiokoncert. Det er kirkens organist, Martin Valsted, som har arrangeret denne koncert, hvor han har inviteret den danske jazzstjerne Chris Minh Doky.

– Til daglig har vi mange aktiviteter i kirken, bl.a. en lang række koncerter og andre musiske aktiviteter, og vi havde et ønske om at prøve at skabe et lille lys i mørket, ved bl.a. at få nogle af disse aktiviteter hjem i stuerne, når nu vi ikke kunne invitere folk ind i kirken, som vi plejer.
Selvom at vi nu har bevæget os ind i fase 2 af genåbningen, så har det formentlig stadig længere udsigter, før vi kan mødes mange mennesker under samme tag igen, som vi har været vant til. Derfor syntes vi det var vigtigt at kunne tilbyde noget af det som vi plejer at tilbyde, selvom det bliver under andre omstændigheder, fortæller Martin Valsted i en pressemeddelelse.

Skt. Jørgens Kirke afholder bl.a. en række koncerter under temaet “Snak & Musik”, hvor en solist bliver inviteret, og kommer og snakker og spiller med organist Martin Valsted, og det er denne koncertform der er udgangspunktet for radiokoncerten.

Martin uddyber: “I de to år hvor vi har holdt Snak & Musik, har vi oplevet en stor opbakning, og vi har fået en masse tilbagemeldninger om at denne form virkede rigtig godt. En form hvor der selvfølgelig er en masse musik, men hvor man samtidig også kommer lidt bag om solisten, når jeg undervejs interviewer vedkommende om alt fra musikken, karrieren, inspiration, tro og hvad der ellers dukker op undervejs i vores snak.

Solisten til radiokoncerten er som nævnt den danske kontrabassist Chris Minh Doky, som i de sidst to årtier har spillet med en lang række jazz- og popstjerner i både ind- og udland.

Cv´et som bl.a. indeholder navne som Curtis Stigers, John Scofield og Michael Brecker fra jazzens verden, samt navne som Sanne Salomonsen, Søren Sko, Søren Huss og Dorthe Gerlach fra poppens verden, vidner om at Chris Minh Doky ikke er hvem som helst, og at han har et talent ud over det sædvanlige.

Om valget af Chris Minh Doky til radiokoncerten tilføjer Martin: “Jeg har tidligere spillet med Chris, og jeg ved derfra at vi har en fælles kærlighed for danske salmer, så jeg syntes det var oplagt at have det som tema både i det vi skulle spille, men også i den snak vi skulle have undervejs. Chris har en helt særlig melodisk tilgang til musikken, og jeg syntes det kunne være sjovt at høre hans bud på nogle af de danske salmer, som vi alle kender så godt fra kirkens rum.” “Derudover har han spillet over det meste af verden, inden for mange forskellige genrer, med mange af musikkens største stjerner, så jeg syntes det kunne være sjovt at høre nogle af hans tanker om vores danske salmer og vores danske musikkultur generelt, fra dette perspektiv”, afslutter Martin Valsted.

Koncerten bliver sendt via Næstved lokalradio søndag d.24.maj kl.11, og kan enten høres ved at stille ind på 104,5 på radioen, eller via nettet på http://xn--nstvedlokalradio-uob.dk/

Kommentarer