Coronanyt

Regeringen præsenterer Danmarks vaccinationsplan mod COVID-19

Foto: arkiv

Danmark er klar til at vaccinere mod COVID-19 i Danmark, så snart vaccinerne er godkendte, og vi har modtaget de første leverancer. Vaccination mod COVID-19 bliver frivillig og gratis.

De første vacciner, Danmark modtager, vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et alvorligt forløb af COVID-19 og frontpersonale på sundheds- og omsorgsområdet.

Der vil blive etableret vaccinationscentre i hele landet, og i takt med at flere vacciner modtages, vil flere befolkningsgrupper blive tilbudt vaccination. Alle befolkningsgrupper, som vaccinerne er godkendt til, vil blive tilbudt gratis vaccination.

Læs mere om planen for vaccinationsindsatsen i følgende faktaark:

1. Plan for vaccination af danskerne mod COVID-19 (PDF)
2. Udvikling og indkøb af COVID-vacciner i EU (PDF)
3. Solidt grundlag for vaccinationsindsatsen (PDF)

Øget smitte i kommuner i Hovedstadsområdet
Smitten med COVID-19 i Danmark er stigende, særligt i en række kommuner i og omkring Hovedstadsområdet.

Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har udarbejdet en ny risikovurdering for uge 48. Indsatsgruppen vurderer i risikovurderingen, at der er behov for særlig opmærksomhed på Hovedstadsområdet, hvor kombinationen af et højt smitteniveau, befolkningstæthed og årstiden indebærer en særlig risiko for at smitten hurtigt eskalerer.

Se national og regional risikovurdering for uge 48  (PDF)

På den baggrund iværksættes her og nu:

  • Opskalering og målrettet test med testenheder tæt på borgerne.
  • Task-force ledet af Styrelsen for Patientsikkerhed, som skal bistå de berørte kommuner i at intensivere den lokale og opsøgende indsats, udvides fra de nuværende 11 kommuner i og omkring Vestegnen til at omfatte 17 kommuner i Hovedstadsområdet.

Kilde: Sundheds- og Ældreministeriet. 

Kommentarer