Næstved By

Sille Roulund ambassadør for Home-Start Næstved

Sille Roulund skriver her under på, at hun nu er ambassadør for Home - Start Næstved. Foto: Næstved Netavis.
Home-Start Næstved er frivillige familievenner, som rykker ud til familier med små børn. Da de kontaktede Sille Roulund, og spurgte om hun vil være ambassadør for dem, sagde hun straks ja. 
Af Birgitte Grejsen Møs.
– Jeg har selv siddet som nybagt tvillingemor, og jeg husker at sundhedsplejersken lagde en brochure på mit bord, ved et af sine besøg, fortæller Sille Roulund, hun forsætter,
– Jeg havde ikke selv brug for hjælp, men jeg husker tydeligt, at det gjorde et stort indtryk på mig, at man kunne få sådan en hjælp via Home – Start Næstved, hvis det nu skulle være. Så da Helle Kronstrand som er koordinator for Home-Start Næstved kontaktede mig, for at spørge om jeg vil være interresserert i at være ambassaør for foreningen, skulle der ikke mange sekunders betænkningstid til før at jeg svarede: ja – meget gerne.
– Home-Start har nu eksisteret 6 år i Næstved, fortæller Helle Kronstrand og fortsætter:
– Med en socialfaglig baggrund startede jeg som koordinator i 2016, og jeg sørger bl.a. for at udbrede kendskabet til vores eksistens via sundhedsplejesker, daginstitutioner, eller det kan eks. være på jobcentret. Det er vigtigt at få spredt kendskab ud til dem, der i deres arbejde møder småbørns forældre, som måske er i en presset situation.
– Home-Start er frivillige familievenner, der rykker ud i hjemmene hos familier med småbørn. De frivillige giver en hånd med, hvor det behøves. De er eksperter i at lægge vasketøj sammen, gå ture med barnevogn, lytte, og give varme kram. De er der, for dem der søger en hjælpende hånd. De har tid, ro , overskud og hjertet på helt rette sted. De frivillige kommer fast 2 timer om ugen med glæde og overskud. Alle familier der føler sig pressede i en periode kan få tilbudt en familieven.
Lige nu har vi kontakt til 20 familier, og vi har 12 familier på ønskeliste, som vi kalder listen med de familier der gerne vil tilknyttes en frivillig.
– Vores frivillige skal alle igennem et 20 timers kursus, hvorefter de vil blive matchet med en familie i deres nærområde. Det hjælper ikke, at den frivilllige skal ud at køre lange strækninger for at nå frem til sin “familie”. Vores frivillige skal betragtes som “gode naboer”, som nogen man kan ty`til hvis “filmen” knækker for én.
– Som frivillig bruger man typisk 2 timer pr. uge på et besøg, hvor man mærker efter hvordan det går hos familien, og denne kontakt løber gerne over en tidsperiode på et 1/2 år. Hver 14 dag tilbyder vi også forældrecafé eller samtaleterapi for mødre med efterfødselsreaktioner. Her er vi altid får 2 frivillige, som er med til at kigge og hygge om børnene mens mor er optaget, fortæller Helle.
Artikel forsætter under foto:
Tv.: Sille Roulund ses her sammen med koordinator for Home – Start Familiekontakt Næstved, Helle Kronstrand som gerne vil slå et slag for at de søger frivillige, så alle interesserede er velkommen til at tage kontakt. Info står nederst i artiklen. Foto: Næstved Netavis.
– Jeg vil gerne være ambassadør for Home – Start Næstved, da alle frivillige virkelig gør et godt og et stort arbejde for at hjælpe småbørnsmødre til en bedre hverdag, end den de måske sidder midt i. Det kan på nogle virke kaotisk og uoverskueligt pludselig at skulle ta’ vare på et lille nyt familieedlem, så er det rart at vide, at man kan få hjælp.
Jeg har desværre ikke tid til selv at være frivillig, men jeg vil gerne, via mit netværk og det faktum at mange kender “”Sille Roulund fra TVØst”, være med til at udbrede budskabet om Home – Start Næstved, og på den måde være med til at gøre en forskel,
Hvis der sidder nogen derude, som tænker at dér kunne jeg godt tænke mig, at melde mig som frivillig, skal man kontakte mig, da vi netop nu søger frivillige.
Vi kræver dog som minimum, at man selv er forældre eller har en faglig livserfaring med småbørn. Man skal ligeledes kunne fremvise en børneattest.
Her i løbet af foråret starter et nyt forberedelses kursus for nye interesserede frivillige, og ønsker man at deltage, kan man herunder læse vores kontakt oplysninger, afslutter Helle.
 Kontakt info: Koordinator Helle Kronstrand. Tlf.: 61 65 62 33 eller mail: naestved@home-start.dk
Du kan finde Home – Start Næstveds Facebook HER

Kommentarer