Næstved By

Sjællandske industriansatte går senere på pension

Fotograf: Martin Sølyst.

Industriansatte fra Region Sjælland bliver markant længere på arbejdsmarkedet, end de gjorde for ti år siden. Den gennemsnitlige pensionsalder i industrien har for første gang rundet 65 år, viser en ny opgørelse fra Industriens Pension.

De ansatte i industrien og fødevareindustrien med bopæl i Region Sjælland går i gennemsnit halvandet år senere på pension, end de gjorde for ti år siden. Mens den gennemsnitlige pensionsalder for industriansatte i regionen i 2008 lå på 63,8 år, var tallet således steget til 65,3 år sidste år.

Det er Industriens Pension, der dækker timelønnede i industrien og fødevareindustrien, der har set nærmere på, hvornår medlemmerne skyder gang i udbetalingerne fra pensionsordningen. Alene fra 2017 til 2018 er den gennemsnitlige pensionsalder for pensionsselskabets medlemmer i Region Sjælland steget med 0,5 år.

Kombination af flere årsager

Forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing, peger på flere årsager til, at medlemmerne bliver længere tid på arbejdsmarkedet og venter med at skyde pensionsudbetalingerne i gang.

– De helt oplagte forklaringer er naturligvis den stigende folkepensionsalder og reformen af efterlønnen. Men derudover mærker vi, at flere er blevet mere opmærksomme på, hvad nogle ekstra år på arbejdsmarkedet betyder for opsparingen og privatøkonomien. Endelig tror jeg også, at det kan spille ind, at mange virksomheder har øget fokus på at fastholde de ældre medarbejdere, siger hun.

Godt gang i beskæftigelsen

Joan Alsing peger på, at det går rigtig godt for beskæftigelsen i industrien, og at ældre medarbejderes arbejdskraft og erfaring er efterspurgt mange steder.

– Det er tydeligt, at der er stigende fokus i dansk erhvervsliv på at sikre fleksible og gode muligheder for ældre medarbejdere. Det afspejler sig formentlig også i tallene, siger Joan Alsing.

Tendens ses over hele regionen

Udviklingen kan ses tydeligt i kommuner over hele Region Sjælland. I Næstved Kommune er pensionsalderen i industrien f.eks. steget fra 63,9 år i 2008 til 65,5 år i 2018, mens den i Lolland Kommune i samme periode er steget fra 63,0 år til 65,2 år i 2018.

Kommentarer