Næstved By

Stor opbakning til Svovlstikkerne og andre frivillige hjælpeorganisationer

Vi er så heldige, at vi i Næstved har flere frivillige organisationer, som hellere end gerne vil hjælpe socialt udsatte familier, der ikke har mulighed for at holde den jul de ønsker. Alle de mange penge som bliver samlet ind i løbet af året, bliver brugt lokalt til gavn for mange.

Læserbrev indsendt af  Hanne Sørensen Byrådsmedlem (A).

Blandt andet har vi i årets løb både set, hørt og oplevet det store engagement som Svovlstikkerne udfører – og hvor er det skønt at opleve, hvordan rigtig mange frivillige knokler for at gøre en kæmpe forskel for en masse mennesker, både kristne, jøder, muslimer – og alle som ikke selv har mulighed for at købe ind, uanset hvem man er, og hvilken trosretning man tilhører. De er optaget af at samle ind, ikke så meget fokus på hvad der er i julepakkerne, men mere det at være med til at gøre en forskel for dem, der har mindre end de fleste.

Er man muslim og holder jul i Danmark, er man selvfølgelig hjertens velkommen til at søge. Vi tror på, at mange muslimske familier er glade for det de modtager, tager de lækkerier som alle kan spise og glæder sig over det.

Skulle man modtage en pakke, hvor der er fødevare man ikke bryder sig om, så kan man jo altid forære det væk til en anden familie, der måske heller ikke har for meget. Eller man kan sige nej tak – så er der bare en anden familie der modtager en julepakke. En klassisk dansk julepakke er fyldt med det vi nu engang spiser til jul.

– Mister vi håbet, mister vi gnisten, er det vigtigt at turde håbe på en bedre verden og et bedre liv for de mange, der har det svært i en periode. Har man ressourcerne, har man også pligten til at give håb til andre.

Tak og stor anerkendelse og Glædelig jul og godt nytår.
Jørgen Christiansen A
Marianne Olsen A
Cathrine Riegels Gudbergsen V
Kirsten Devantier V
Anette Brix C
Michael Perch A
Hanne Sørensen A
Mfl.

Kommentarer