Næstved By

Tiltrængt investering i folkeskolen

Skrevet af: Jacob Mark, undervisningsordfører for SF

Nu kommer der endelig penge til flere lærere i folkeskolen. Det er godt for eleverne. For lærerne. For skolelederne. Ja, for vores folkeskole som helhed.

I SF kæmpede vi for at få sat penge af på finansloven til flere lærere, og nu er de første penge på vej til kommunerne. Som følge af aftalen, får Næstved Kommune tilført 4,2 mio. kr. til ansættelse af flere lærere. I alt får kommunerne 275 millioner kroner ekstra i 2020, og frem mod 2023 vil beløbet stige til op imod en milliard kroner.

Det er vigtigt for SF, at pengene går målrettet til flere lærere. For det er det, der er brug for ude på skolerne. Antallet af uddannede lærere er faldet markant. Der er mindre tid til forberedelse, flere undervisningstimer, samtidig med at der er flere elever i klasserne. Flere lærere har forladt folkeskolen, og flere lærere er gået ned med stress.

Det er en tiltrængt investering i folkeskolen. Dermed ikke sagt, at pengene kommer til at løse alle problemer. Men det vil kunne mærkes. Særligt fordi kommunerne skal påvise, at pengene rent faktisk bruges på flere lærere og lægges oveni budgettet. Det skal være slut med besparelser på folkeskolen.

Vi er ikke i mål med at styrke folkeskolen, men vi er i gang. Og det er vigtigt.

Dette er et læserbrev indsendt af Jacob Mark, undervisningsordfører for SF. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer